Forum Forum dla kobiet Strona Główna Forum dla kobiet
Kobiece forum - porozmawiajmy o wszystkim
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

wieprzowina:)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dla kobiet Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
inka
może coś napiszę



Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 1:05, 19 Lut 2011    Temat postu:

a może wiecie jak długo się powinno dusić wieprzowinę aby była miękka ale nie prze-duszona..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kingusiaczek
wpadam na chwilkę



Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 15:28, 19 Lut 2011    Temat postu:

powinno się dusić mięso pod przykryciem do momentu, gdy stanie się miękkie (mięso wieprzowe dusimy około 2 godzin). Podczas duszenia mięsa należy uzupełniać płyn, który wyparowuje.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Sob 15:55, 19 Lut 2011    Temat postu:

I co jecie ta wieprzowine , rozni sie czyms poza cena?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
julita
może coś napiszę



Dołączył: 18 Lut 2011
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 11:47, 25 Lut 2011    Temat postu:

Do wieprzowiny winko czerwone? Planuję obiad i zastanawiam się co podać na lepsze trawienie.Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kingusiak
Gość






PostWysłany: Śro 22:40, 02 Mar 2011    Temat postu:

do wieprzowiny czerwone jest najlepsze.. uwielbiam do miesa wieprzowe3go winko
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasia-pe
bywam tu często



Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 21:54, 07 Wrz 2011    Temat postu:

A mnie tam wsio jakie wino do prosiaka.Czasem białe, czasem czerwone, czasem różowe :) Najważniejsze, żeby mięso dobre było, a nie jakieś ochłapy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tarja
wpadam na chwilkę



Dołączył: 13 Maj 2011
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 10:53, 31 Paź 2011    Temat postu:

No tylko dostać teraz naprawdę dobre mięso to nie lada wyczyn. Widziałyście jak się produkuje mięso. :/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karolla
Gość






PostWysłany: Pią 16:08, 11 Lis 2011    Temat postu:

Czy wieprzowina jest zdrowa dla żołądka?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
inka
może coś napiszę



Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 16:13, 11 Lis 2011    Temat postu:

może boczek jest ciężkostrawny, ale np schab czy polędwiczki wieprzowe sa dobre w diecie...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karolla
Gość






PostWysłany: Czw 21:52, 17 Lis 2011    Temat postu:

poledwiczki na pewno sa dobre na diecie, czy schab.. tylko by był dobry jakościowo:)

polecam poledwiczki w sosie miodowym z lekką nutką ostrości;)
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
inka
może coś napiszę



Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 11:25, 18 Lis 2011    Temat postu:

karolla napisał:
Czy wieprzowina jest zdrowa dla żołądka?



a czemu miałaby być niezdrowa?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Anias
Gość






PostWysłany: Sob 20:25, 19 Lis 2011    Temat postu:

Myślę, że dobrej jakości wieprzowina będzie zdrowa.. I nada się na delikatny żołądek..
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
alqa
może coś napiszę



Dołączył: 26 Lis 2011
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 14:46, 26 Lis 2011    Temat postu:

głównie chodzi o tzw. "polepszacze smaku" czyli sztuczne dodatki i barwniki, które są prawie w każdym produkcie. Jedynym wyjściem jest chyba zwracać szczególną uwagę na certyfikaty jakości, zawsze dają one jakaś podstawę, że produkt bedzie lepszy od innych.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kinusiaczek
Gość






PostWysłany: Sob 18:26, 26 Lis 2011    Temat postu:

alqa napisał:
głównie chodzi o tzw. "polepszacze smaku" czyli sztuczne dodatki i barwniki, które są prawie w każdym produkcie. Jedynym wyjściem jest chyba zwracać szczególną uwagę na certyfikaty jakości, zawsze dają one jakaś podstawę, że produkt bedzie lepszy od innych.


W sumie masz dużo racji, i faktycznie powinno się zwrócić uwagę na to co ma na etykiecie .. Przynajmniej przy certyfikacie nie ma aż takiej samowolki.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kingusiaczek
wpadam na chwilkę



Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 18:30, 26 Lis 2011    Temat postu:

Anias napisał:
Myślę, że dobrej jakości wieprzowina będzie zdrowa.. I nada się na delikatny żołądek..


dodam także ze każde delikatne mięso nada sie na żołądek.. Tylko powinno byc odpowiedniej jakości


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dla kobiet Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 6 z 7

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin