Forum Forum dla kobiet Strona Główna Forum dla kobiet
Kobiece forum - porozmawiajmy o wszystkim
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

wieprzowina:)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dla kobiet Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AniaM
może coś napiszę



Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 0:15, 30 Sty 2011    Temat postu:

Skoro już jesteśmy przy obiedzie :) Na czym smażycie? Na olejach? Czy jakichś margarynach, albo podobnych wynalazkach?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marlenka
wpadam na chwilkę



Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 12:20, 30 Sty 2011    Temat postu:

W życiu nie na margarynach bo są niezdrowe, wyłącznie olej roślinny.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gosposia
może coś napiszę



Dołączył: 04 Sty 2011
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzów

PostWysłany: Nie 12:46, 30 Sty 2011    Temat postu:

Ja smażę na oleju roślinnym tylko i wyłącznie tak jak koleżanka wspomina margaryna jest niezdrowa

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marlenka
wpadam na chwilkę



Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 16:15, 30 Sty 2011    Temat postu:

I bardzo dobrze, przy wysokich temperaturach wytwarzane są rakotwórcze związki.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gosposia
może coś napiszę



Dołączył: 04 Sty 2011
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzów

PostWysłany: Nie 23:10, 30 Sty 2011    Temat postu:

dokładnie rakotwórcze substancje są zawsze przy korzystaniu z mikrofalówki

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AniaM
może coś napiszę



Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 23:34, 30 Sty 2011    Temat postu:

A jak to jest z rozmrażaniem wieprzowiny? Bo podobno źle rozmrażając można sobie całe mięsko zepsuć?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kingusiaczek
wpadam na chwilkę



Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 0:37, 31 Sty 2011    Temat postu:

AniaM napisał:
Skoro już jesteśmy przy obiedzie :) Na czym smażycie? Na olejach? Czy jakichś margarynach, albo podobnych wynalazkach?



Ja używałam tylko i wyłącznie oliwy z oliwek.. moim zdaniem jest najzdrowsza i najsmaczniejsza.. I nadaje się do każdego mięsa:)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gosposia
może coś napiszę



Dołączył: 04 Sty 2011
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzów

PostWysłany: Pon 7:14, 31 Sty 2011    Temat postu:

muszę spróbować oleju z oliwek bo jeszcze nie próbowałam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kingusiaczek
wpadam na chwilkę



Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 17:07, 31 Sty 2011    Temat postu:

Nie oleju a oliwy z oliwek:) Warto bo jest zdrowsza.. Ale nie nadaje sie do smażenia na głębokim tłuszczu..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marlenka
wpadam na chwilkę



Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 20:24, 31 Sty 2011    Temat postu:

Kingusiaczek napisał:
Nie oleju a oliwy z oliwek:) Warto bo jest zdrowsza.. Ale nie nadaje sie do smażenia na głębokim tłuszczu..

Mój misiu lubi wieprzowinę smażoną na głębokim oleju, nigdy oliwy z oliwek do tego celu nie używałam, bo wyszło by to strasznie drogo.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AniaM
może coś napiszę



Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 21:21, 31 Sty 2011    Temat postu:

Można jeszcze na oleju z pestek winogron. Dużo taniej wychodzi, a równie zdrowo. I bardzo smacznie :)
Szynki, łopatki, schaby... różne prosiaki tak piekłam... Miałam nadzieję, że ktoś wymieni, a tu zonk.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gosposia
może coś napiszę



Dołączył: 04 Sty 2011
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzów

PostWysłany: Pon 21:27, 31 Sty 2011    Temat postu:

oleju z pestek z dyni jeszcze nie spróbowałam będę musiala

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AniaM
może coś napiszę



Dołączył: 02 Gru 2010
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 22:37, 31 Sty 2011    Temat postu:

Winogron, a nie dyni! :D Nie przesadzajmy :P

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Czw 20:48, 03 Lut 2011    Temat postu:

z Dyni:D To może olej z prosiaka będzie:D

A ogólnie w pracy gadałam jakoś o mięsie i nikt nie wiedział o pqs.. ciekawe czy w ogolę ta wieprzowina się rozwinie
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kingusiaczek
wpadam na chwilkę



Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 20:56, 04 Lut 2011    Temat postu:

Pewnie, że tak:) Bo ma dużo zalet kulinarnych.. I polecam boczek.. był tak chudy, ze aż byłam zdziwiona:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dla kobiet Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 5 z 7

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin