Autor Wiadomość
chelli
PostWysłany: Wto 17:28, 08 Gru 2020    Temat postu:

Ja nie lubie rodzynkow, reszta bakalii jest ok
Cristalka
PostWysłany: Wto 9:02, 20 Paź 2020    Temat postu:

nie lubie bakalii poza migdalami i pistacjami :P
olkkka78
PostWysłany: Pon 10:40, 30 Cze 2014    Temat postu:

Bakalie używam tylko podczas robienia ciast. Nigdy nie stosowałam ich do niczego innego, ponieważ nawet nie wiedziałabym z czym smakowałaby najlepiej.
ola89
PostWysłany: Czw 11:59, 13 Lut 2014    Temat postu: Bakalie

Czy często jecie bakalie? Czy według Was można je jeść będąc na diecie? Ja prawdę mówiąc do tej pory ich unikałam, nie przepadam za suszonymi morelami, daktylami, rodzynkami. Lubię tylko orzechy włoskie i laskowe, a także migdały. Ostatnio czytałam na temat zalet bakalii - migdały są źródłem magnezu, potasu, wapnia, żelaza, fosforu oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Orzechy ziemne bogate są w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko, niacynę, kwas foliowy, magnez witaminy z grupy B oraz witaminę E. Orzechy laskowe charakteryzują się wysoką zawartością fosforu oraz witaminy E. Orzechy włoskie bogate są w nienasycone kwasy tłuszczowe, a także kwas lanolinowy, witaminy E i C, potas, fosfor, wapń oraz magnez. źródło: http://www.ros-sweet.pl/produkty/art,1,orzechy.html Wink

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group