Autor Wiadomość
chelli
PostWysłany: Wto 17:41, 08 Gru 2020    Temat postu:

nam ostatnio zasmakowala wieprzowina a'la kebab, w chlebkach pita z sosem jest pyszna :)
Konwalijka
PostWysłany: Pią 15:56, 25 Maj 2012    Temat postu:

dla smakoszy owego mięsa polecam do przejrzenia dania z wieprzowiną ze strony: http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pages/CookBook.aspx :)
inka
PostWysłany: Czw 19:27, 29 Gru 2011    Temat postu:

dokładnie, certyfikat ogranicza hodowców, a konsumentom daje wysokiej jakości mięsko:)
alqa
PostWysłany: Nie 11:12, 27 Lis 2011    Temat postu:

kinusiaczek napisał:
alqa napisał:
głównie chodzi o tzw. "polepszacze smaku" czyli sztuczne dodatki i barwniki, które są prawie w każdym produkcie. Jedynym wyjściem jest chyba zwracać szczególną uwagę na certyfikaty jakości, zawsze dają one jakaś podstawę, że produkt bedzie lepszy od innych.


W sumie masz dużo racji, i faktycznie powinno się zwrócić uwagę na to co ma na etykiecie .. Przynajmniej przy certyfikacie nie ma aż takiej samowolki.


dokładnie, trzeba spełniać wiele warunków, żeby otrzymać taki certyfikat
Kingusiaczek
PostWysłany: Sob 18:30, 26 Lis 2011    Temat postu:

Anias napisał:
Myślę, że dobrej jakości wieprzowina będzie zdrowa.. I nada się na delikatny żołądek..


dodam także ze każde delikatne mięso nada sie na żołądek.. Tylko powinno byc odpowiedniej jakości
kinusiaczek
PostWysłany: Sob 18:26, 26 Lis 2011    Temat postu:

alqa napisał:
głównie chodzi o tzw. "polepszacze smaku" czyli sztuczne dodatki i barwniki, które są prawie w każdym produkcie. Jedynym wyjściem jest chyba zwracać szczególną uwagę na certyfikaty jakości, zawsze dają one jakaś podstawę, że produkt bedzie lepszy od innych.


W sumie masz dużo racji, i faktycznie powinno się zwrócić uwagę na to co ma na etykiecie .. Przynajmniej przy certyfikacie nie ma aż takiej samowolki.
alqa
PostWysłany: Sob 14:46, 26 Lis 2011    Temat postu:

głównie chodzi o tzw. "polepszacze smaku" czyli sztuczne dodatki i barwniki, które są prawie w każdym produkcie. Jedynym wyjściem jest chyba zwracać szczególną uwagę na certyfikaty jakości, zawsze dają one jakaś podstawę, że produkt bedzie lepszy od innych.
Anias
PostWysłany: Sob 20:25, 19 Lis 2011    Temat postu:

Myślę, że dobrej jakości wieprzowina będzie zdrowa.. I nada się na delikatny żołądek..
inka
PostWysłany: Pią 11:25, 18 Lis 2011    Temat postu:

karolla napisał:
Czy wieprzowina jest zdrowa dla żołądka?



a czemu miałaby być niezdrowa?
karolla
PostWysłany: Czw 21:52, 17 Lis 2011    Temat postu:

poledwiczki na pewno sa dobre na diecie, czy schab.. tylko by był dobry jakościowo:)

polecam poledwiczki w sosie miodowym z lekką nutką ostrości;)
inka
PostWysłany: Pią 16:13, 11 Lis 2011    Temat postu:

może boczek jest ciężkostrawny, ale np schab czy polędwiczki wieprzowe sa dobre w diecie...
karolla
PostWysłany: Pią 16:08, 11 Lis 2011    Temat postu:

Czy wieprzowina jest zdrowa dla żołądka?
tarja
PostWysłany: Pon 10:53, 31 Paź 2011    Temat postu:

No tylko dostać teraz naprawdę dobre mięso to nie lada wyczyn. Widziałyście jak się produkuje mięso. :/
kasia-pe
PostWysłany: Śro 21:54, 07 Wrz 2011    Temat postu:

A mnie tam wsio jakie wino do prosiaka.Czasem białe, czasem czerwone, czasem różowe :) Najważniejsze, żeby mięso dobre było, a nie jakieś ochłapy
kingusiak
PostWysłany: Śro 22:40, 02 Mar 2011    Temat postu:

do wieprzowiny czerwone jest najlepsze.. uwielbiam do miesa wieprzowe3go winko

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group