Autor |
Wiadomość |
chelli |
Wysłany: Wto 17:41, 08 Gru 2020 Temat postu: |
|
nam ostatnio zasmakowala wieprzowina a'la kebab, w chlebkach pita z sosem jest pyszna :) |
|
 |
Konwalijka |
|
 |
inka |
Wysłany: Czw 19:27, 29 Gru 2011 Temat postu: |
|
dokładnie, certyfikat ogranicza hodowców, a konsumentom daje wysokiej jakości mięsko:) |
|
 |
alqa |
Wysłany: Nie 11:12, 27 Lis 2011 Temat postu: |
|
kinusiaczek napisał: | alqa napisał: | głównie chodzi o tzw. "polepszacze smaku" czyli sztuczne dodatki i barwniki, które są prawie w każdym produkcie. Jedynym wyjściem jest chyba zwracać szczególną uwagę na certyfikaty jakości, zawsze dają one jakaś podstawę, że produkt bedzie lepszy od innych. |
W sumie masz dużo racji, i faktycznie powinno się zwrócić uwagę na to co ma na etykiecie .. Przynajmniej przy certyfikacie nie ma aż takiej samowolki. |
dokładnie, trzeba spełniać wiele warunków, żeby otrzymać taki certyfikat |
|
 |
Kingusiaczek |
Wysłany: Sob 18:30, 26 Lis 2011 Temat postu: |
|
Anias napisał: | Myślę, że dobrej jakości wieprzowina będzie zdrowa.. I nada się na delikatny żołądek.. |
dodam także ze każde delikatne mięso nada sie na żołądek.. Tylko powinno byc odpowiedniej jakości |
|
 |
kinusiaczek |
Wysłany: Sob 18:26, 26 Lis 2011 Temat postu: |
|
alqa napisał: | głównie chodzi o tzw. "polepszacze smaku" czyli sztuczne dodatki i barwniki, które są prawie w każdym produkcie. Jedynym wyjściem jest chyba zwracać szczególną uwagę na certyfikaty jakości, zawsze dają one jakaś podstawę, że produkt bedzie lepszy od innych. |
W sumie masz dużo racji, i faktycznie powinno się zwrócić uwagę na to co ma na etykiecie .. Przynajmniej przy certyfikacie nie ma aż takiej samowolki. |
|
 |
alqa |
Wysłany: Sob 14:46, 26 Lis 2011 Temat postu: |
|
głównie chodzi o tzw. "polepszacze smaku" czyli sztuczne dodatki i barwniki, które są prawie w każdym produkcie. Jedynym wyjściem jest chyba zwracać szczególną uwagę na certyfikaty jakości, zawsze dają one jakaś podstawę, że produkt bedzie lepszy od innych. |
|
 |
Anias |
Wysłany: Sob 20:25, 19 Lis 2011 Temat postu: |
|
Myślę, że dobrej jakości wieprzowina będzie zdrowa.. I nada się na delikatny żołądek.. |
|
 |
inka |
Wysłany: Pią 11:25, 18 Lis 2011 Temat postu: |
|
karolla napisał: | Czy wieprzowina jest zdrowa dla żołądka? |
a czemu miałaby być niezdrowa? |
|
 |
karolla |
Wysłany: Czw 21:52, 17 Lis 2011 Temat postu: |
|
poledwiczki na pewno sa dobre na diecie, czy schab.. tylko by był dobry jakościowo:)
polecam poledwiczki w sosie miodowym z lekką nutką ostrości;) |
|
 |
inka |
Wysłany: Pią 16:13, 11 Lis 2011 Temat postu: |
|
może boczek jest ciężkostrawny, ale np schab czy polędwiczki wieprzowe sa dobre w diecie... |
|
 |
karolla |
Wysłany: Pią 16:08, 11 Lis 2011 Temat postu: |
|
Czy wieprzowina jest zdrowa dla żołądka? |
|
 |
tarja |
Wysłany: Pon 10:53, 31 Paź 2011 Temat postu: |
|
No tylko dostać teraz naprawdę dobre mięso to nie lada wyczyn. Widziałyście jak się produkuje mięso. :/ |
|
 |
kasia-pe |
Wysłany: Śro 21:54, 07 Wrz 2011 Temat postu: |
|
A mnie tam wsio jakie wino do prosiaka.Czasem białe, czasem czerwone, czasem różowe :) Najważniejsze, żeby mięso dobre było, a nie jakieś ochłapy |
|
 |
kingusiak |
Wysłany: Śro 22:40, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
do wieprzowiny czerwone jest najlepsze.. uwielbiam do miesa wieprzowe3go winko |
|
 |